Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив ще види сина си за първи път след изписването му

...
Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив ще види сина си за първи път след изписването му
Коментари Харесай

Бащата и 5-годишното малтретирано дете в Пловдив ще се видят за първи път след трагедията

Бащата на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив ще види сина си за първи път след изписването му от болница. В понеделник мъжът описа в ефира на Нова, че детето е настанено в център от фамилен вид, но той даже не знаел точното място. Социалните власти отказвали на бащата достъп до момченцето. То беше обезобразено след продължителен тормоз, за който са обвинени майка му и нейният другар.

" Днес по-късно предстои да се направи среща сред бащата и детето. То е под протекция. Още докато беше в болница, на майката и бащата е връчена заповедта, с която беше настанено в центъра. В документа е отразен адресът, на който се намира момченцето. Затова няма по какъв начин родителите да не знаят къде е ", сподели началникът на отдел " Закрила на детето " в Пловдив Гергана Тошкова.
Прочетете още
По думите ѝ и в болницата момченцето било придружавано от екип на Центъра за фамилен вид. На една от срещите бащата споделил, че е спокоен, че има кой да се грижи за сина му и счита, че се поставят положителни грижи за него.

„ Центърът има вътрешен устав и с изключение на 5-годишното момченце, в него живеят още 14 деца. Достъпът на външни лица когато и да е не е подобаващ. Освен това, шефът на РЗИ - Пловдив е издал заповед за противоепидемични ограничения. Затова като цяло достъпът до обществените услуги от резидентен вид е стеснен ”, посочи Тошкова.

По думите ѝ е разисквано с шефа на центъра по какъв начин тъкмо да бъде направен график за срещи на детето с бащата и вероятно - с майката. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР